Η ΟΜΑΔΑ Γ.Σ. "ΛΟΡΔΟΣ ΒΥΡΩΝ" ΜΕΣΟΛΟΓΓΊΟΥ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Α.Σ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ" ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (http://trikoupisbc.blogspot.com/)

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Δευτεραθλήτρια Ευρώπης η Εθνική Νέων

Η Εθνική Νέων ηττήθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 της Κροατίας από τη Γαλλία με 73-62 και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο προσθέτοντας έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των επιτυχιών του ελληνικού μπάσκετ. 
Το καλό ξεκίνημα της Εθνικής, που κράτησε άποντους τους αντιπάλους της στα πρώτα τέσσερα λεπτά, δεν είχε συνέχεια. Οι «τρικολόρ» εκμεταλλευόμενοι τα πολλά λάθη και την αστοχία της ελληνικής ομάδας μετέτρεψαν το 4-0 σε 6-24 στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Χρειάστηκαν περίπου επτά λεπτά για να ξαναβρεί το συγκρότημα του Κώστα Μίσσα το δρόμο προς το καλάθι, με τον Νίκο Παππά να πετυχαίνει έξι συνεχείς πόντους. Οι Γάλλοι όμως βρήκαν λύσεις στην άμυνα ζώνης (5/9 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο) έφεραν την υπέρ τους διαφορά στο +22 (14-36) για να ολοκληρωθεί το δεύτερο δεκάλεπτο με ένα τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη (22-41). Με αφετηρία την εξαιρετική της άμυνα η Εθνική αποπειράθηκε να κάνει την αντεπίθεσή της στο τρίτο δεκάλεπτο και πλησίασε μέχρι και τους 13 πόντους (34-47). Όμως κάποια άστοχα σουτ και τρία τρίποντα-μαχαιριές από τη γαλλική ομάδα είχαν ως αποτέλεσμα η περίοδος να κλείσει με την Ελλάδα στο -17 (39-56). Στο τελευταίο δεκάλεπτο με υπερπροσπάθεια η Εθνική πλησίασε στους πέντε πόντους (58-63 δύο λεπτά πριν το τέλος), αλλά κάποια καλάθια του Αλμπισί χάρισαν τη νίκη στη Γαλλία.
Δεκάλεπτα: 6-19, 22-41, 39-56, 62-73.
Ελλάδα: Κατσίβελης, Γεωργάκης, Μάντζαρης 12, Παπανικολάου10 (5 λάθη), Σλούκας 4 (6 ριμπ., 6 λάθη), Γιάνκοβιτς 3, Παππάς 22 (4 κλεψ.), Κασελάκης 4, Σαρικόπουλος 7. 
Γαλλία: Ρουσέλ 6, Αμπουντού 5, Αλμπισί 20, Κουρμπί 2, Λακόμπ 14, Λανγκ6, Τάνγκε 5, Γκαβρίλοβιτς, Λεονάρ 6, Ραμασαμί, Πρένομ 4, Καντολό 5. 
Περήφανος για την προσπάθεια των παικτών του και αισιόδοξος για το μέλλον αυτών των παιδιών δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Μίσσας, μετά την ήττα στον τελικό. 

«Σίγουρα το ασημένιο μετάλλιο σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι μία σημαντική επιτυχία, αλλά ασφαλώς δεν είναι αυτό που θέλαμε από τη στιγμή που φτάσαμε σε έναν τελικό. Παρουσιαστήκαμε διαφορετικοί στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο. Ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος ήμασταν κακοί, κυρίως στην επίθεση. Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μία αθλητική ομάδα, όπως είναι η Γαλλία, θα πρέπει να έχεις ως λύση τα μακρινά σουτ και σήμερα δεν είχαμε ευστοχία. Όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ δεν αντιμετωπίσαμε την κατάσταση με ψυχραιμία, όπως και όταν πλησιάσαμε στο τέλος στους πέντε πόντους. Εκεί αν μία επίθεση ή μία άμυνα ήταν με το μέρος μας, ίσως τώρα να μιλούσαμε διαφορετικά. Όμως αυτά είναι υποθέσεις. Αυτή η γενιά μπορεί να πετύχει πολλά. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργάστηκα με αυτά τα παιδιά για δύο χρόνια. Τους εύχομαι να έχουν υγεία και να συνεχίσουν να δουλεύουν για να αξιοποιήσουν το ταλέντο και τις δυνατότητές τους».
Ο Νίκος Παππάς και ο Κώστας Παπανικολάου συμπεριλήφθηκαν στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης μαζί με τους Μάριο Ντέλας (Κροατία), Νίκολα Μίροτιτς (Ισπανία) και Άντριου Αλμπισί (Γαλλία). Ο τελευταίος αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης.
πηγή:http://www.basket.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: