Η ΟΜΑΔΑ Γ.Σ. "ΛΟΡΔΟΣ ΒΥΡΩΝ" ΜΕΣΟΛΟΓΓΊΟΥ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Α.Σ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ" ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (http://trikoupisbc.blogspot.com/)

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Νίκη - πρόκριση για τους Εφήβους: Ελλάδα - Τουρκία 79 - 65

Στην οκτάδα του Ευρωμπάσκετ Εφήβων προκρίθηκε η Ελλάδα, η οποία νίκησε 79-65 την Τουρκία στην δεύτερη αγωνιστική της β΄ φάσης της διοργάνωσης.
Με ένα ξέσπασμα στο τέταρτο δεκάλεπτο η Ελλάδα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους τούρκους και πήρε μία πολύ σημαντική νίκη.
Κορυφαίος για την ομάδα μας ήταν ο Λίνος Χρυσικόπουλος με 30 πόντους και 8 τάπες, ενώ Ψαρόπουλος και Αντωνάκης τον ακολούθησαν σε απόδοση.
Η ομάδα του Γιώργου Βλασσόπουλου αντιμετωπίζει σήμερα τη Ρωσία. Σε περίπτωση νίκης η Ελλάδα όχι απλά προκρίνεται στους οκτώ, αλλά επίσης αποφεύγει τη διασταύρωση με την ισχυρή και διοργανώτρια Λιθουανία.
Tα δεκάλεπτα: 19-15, 40-37 (ημ.), 55-53, 79-65.
ΕΛΛΑΔΑ (Γ. Βλασσόπουλος): Μοτσενίγος 9 (3), Φασένγκας, Ψαρόπουλος 16 (1), Αντωνάκης 12 (1), Μαυρογιάννης, Δερμιτζάκης 3, Παπαδιονυσίου 6 (1), Τσαλκιτζής, Μελισσαράτος, Καμπούρης 3, Μολφέτας, Χρυσικόπουλος 30 (3).
ΤΟΥΡΚΙΑ (Μ. Ντερίν): Mπειγκούλ 13 (2), Έρογκλου, Γκεγίκ 10, Ντοκουγιάν 8, Ετζέ 2, Κορκμάζ 15 (3), Βαρντάλ, Οζέν, Καλμπάν 6, Σενλί 2, Τεκίν 4, Γιλντιζλί 6.
Ο Γώργος Βλασσόπουλος (Ομοσπονδιακός προπονητής): δήλωσε: " Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, πετύχαμε ακόμα μία μεγάλη νίκη, η οποία ήρθε με ανατροπή, καθώς σε ένα σημείο του αγώνα δεν λειτουργήσαμε καλά εναντίον ζώνης, και στην άμυνα είχαμε προβλήματα στο ένας εναντίον ενός των Τούρκων. Όμως με την είσοδο του Παπαδιονυσίου, κλείσαμε τους διαδρόμους στην άμυνα, ελέγξαμε τα ριμπάουντ, με κοντό σχήμα (Χρυσικόπουλο – Αντωνάκη) κάτω από τα καλάθια και κάνοντας πολύ καλές επιλογές στην επίθεση απ΄ όλα τα παιδιά καταφέραμε να γυρίσουμε το σκορ και στο 4ο  δεκάλεπτο ήταν θέμα χρόνου να πάρουμε διαφορά, καθώς σε εκείνο το σημείο παίζαμε πολύ καλά. 
Πήραμε μία μεγάλη νίκη με τους Τούρκους κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, γιατί αυτή τη στιγμή, η ομάδα έχει σίγουρη θέση στην οκτάδα και κερδίζοντας αύριο τους Ρώσους κατακτάμε την πρώτη θέση του ομίλου.
Η Ρωσία είναι μία πολύ καλή ομάδα, το έχει δείξει σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά, έχουμε παίξει μαζί στην Ισπανία σε ένα τουρνουά. Θα είναι πολύ δύσκολο ματς, αλλά πιστεύω, ότι η ομάδα είναι σε καλή ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση έτσι ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτού του αγώνα" 

Δεν υπάρχουν σχόλια: